Siirry pääsisältöön

Слово Славе!

Esittelyssä Turun yliopiston venäjän kielen opiskelijoiden ainejärjestö Slava ry

Venäjän kielen opiskelu Turun yliopistolla on mielenkiintoista ja haastavaa. Luentojen ja tenttiin lukemisen lisäksi opiskelijat pääsevät tutustumaan venäläiseen kulttuuriin ja harjoittelemaan venäjän kielen puhumista ainejärjestö Slavan järjestämissä tapahtumissa.

Slavan vuosi on ollut täynnä ohjelmaa! Perinteisten kastajaisten, pikkujoulujen ja myyjäisten lisäksi olemme yrittäneet elvyttää vanhoja perinteitä ja järjestää uusia mielenkiintoisia tapahtumia. Syksyllä 40 vuotta täyttänyt ainejärjestö järjesti huikeat vuosijuhlat. Hyvä ruoka, esiintyjät ja mahtavat puheet antoivat voimia seuraavallekin 40 vuodelle! Talvella toisen kerran järjestetyillä Neuvostositseillä mukana olivat ystäväainejärjestömme Druzjba ja Sugri Turusta ja Rupla Helsingistä. ”Ystävyys, yhteistoiminta ja keskinäinen avunanto” oli päivän motto! Vuoden toinen iso tapahtuma Vodkaviesti eli Venäjä-tietoutta, urheilua, taidetta ja musiikkia yhdistelevä rastikierros kokosi sekin osallistujia Helsingistä asti. Vuoden suosituimmaksi tapahtumaksi osoittautui kuitenkin Akustinen kitara ja repullinen neuvostofunkia –musiikki-ilta, jossa vieraat pääsivät tutustumaan vähemmän tunnettuun neuvostoliittolaiseen rockiin ja grooveen.

Vaikka Slavan toiminta on vilkastunut ja vastavuoroisesti hiljentynyt sykleittäin, toivomme että ainejärjestömme pysyy voimissaan ja tarjoaa venäjän kielen lukijoille ja Venäjästä kiinnostuneille kulttuuria, hauskoja muistoja ja uusia ystäviä vielä monen vuoden päästäkin. Ainejärjestötoiminnassa mukana oleminen on ollut palkitsevaa ja suosittelen sitä jokaiselle.

Koko Slavan hallituksen puolesta haluan toivottaa Kopeekan lukijoille aurinkoista ja lämmintä loppukevättä!

Увидимся!
Elina Rantanen
Slava ry:n puheenjohtaja

SLAVAN 40-VUOTISJUHLISTA 2013


NEUVOSTOSITSIT 2014 JA LAHJA 
RUPLALTA OTETTU ILOLLA VASTAAN


YSTÄVÄAINEJÄRJESTÖT RUPLA JA SLAVA


Kommentit