Siirry pääsisältöön

Mikä se sellainen NaVRus on?

'
Sehän on lyhenne venäjänkielisistä sanoista Natsionalnaja vstretsha rusistov eli kansallinen venäjänopiskelijoiden tapaaminen. Se järjestetään perinteisesti joka vuosi eri kaupungissa keräten yhteen Suomen rusisti- ja slavistiopiskelijoita. Tapahtumassa on tutustuttu toisiin opiskelijoihin, verkostoiduttu, vietetty iltaa samanhenkisessä seurassa ja pidetty hauskaa unohtamatta kuitenkaan asiapitoisia luentoja ja kulttuuritietämyksen lisäämistä.

NaVRus 2011 Joensuussa

Tulevana vuonna tämä legendaarinen tapahtuma järjestetään Itä-Suomen vaarojen kätköissä, Karjalan kunnailla susien keskellä, nimittäin Joensuussa! Tämän vuoden kantavana teemana onkin sijainnistamme johtuen Karjala ja karjalaisuus. Teemamme tulee esiin niin luentojen aiheissa, vierailukohteissamme kuin ruokalistallakin. Itä-Suomen yliopisto on ainut yliopisto Pohjoismaissa, jossa voi opiskella karjalan kieltä ja kulttuuria sekä ortodoksista teologiaa. Senpä takia tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden lähteä tutustumaan karjalan kielen koukeroihin sekä kirkkoslaavin saloihin asiantuntijaluennoillamme.

Mitä, missä, milloin, miten, miksi, kuka?

Iskra ry. eli Itä-Suomen yliopiston venäjänkielen opiskelijoiden ainejärjestö järjestää NaVRusin Joensuussa tammikuun viimeisenä viikonloppuna 28.–30.1.2011. Ohjelmaa on koko viikonlopuksi, mutta voit itse valita kuinka pitkään viivyt seurassamme. Ohjelmassa on mm. luentoja, yhteinen illanvietto, joka pitää sisällään venäläistä ruokaa ja musiikkia sekä saunomista. Lisäksi meillä on todennäköisesti mahdollisuus nähdä Joensuun Kaupunginteatterin esitys Päällystakki, tutustua Joensuun ortodoksiseen kirkkoon ja laskea pulkkamäkeä sään salliessa. Tätä et voi jättää väliin! Tarkka ohjelma ja aikataulu varmistuvat myöhemmin. Tapahtuma on ilmainen lukuun ottamatta erillisiä sisäänpääsymaksuja esim. teatteriin, museoon tms. Iskra tarjoaa syötävää perjantai-illaksi, mutta muuten jokainen kustantaa ruokansa itse. Majoitus pyritään hoitamaan paikallisten venäjänopiskelijoiden luona.

Osallistua voi jokainen Suomen rusisti- ja slavistiopiskelija ikään, näköön tai kokoon katsomatta. Myös sivuaineopiskelijat ovat tervetulleita! Ilmoitathan tulostasi keskiviikkoon 19.1.2011 mennessä ilmoittautumalla osoitteeseen setiaine@cc.joensuu.fi, josta voit myös tiedustella lisäinfoa. Laita ilmoittautumiseen seuraavat tiedot: nimesi, puhelinnumerosi, ainejärjestösi, opiskelukaupunkisi, majoitustarpeesi sekä mahdolliset allergiasi (jotka vaikuttavat majoitukseen tai ruokailuun).


Alustava ohjelma:


Perjantai 28.1.

Saapuminen Joensuuhun klo 13 mennessä
13-14 ruokailu omakustanteisesti yliopistolla
14-15 luento: Kirkkoslaavi ja ortodoksinen uskonto
15-16 luento: Karjalan kieli ja kulttuuri
16-18 vapaata aikaa / majoittuminen
18- illanvietto

Lauantai 29.1.

Joensuun Itä-Suomen koulun avoimet ovet (opastettu tutustuminen)
Tutustumista kaupunkiin
Illalla elokuva/Päällystakki-näytelmä Joensuun kaupunginteatterissa (omakustanteinen)

Sunnuntai 30.1.

Ortodoksiseen jumalanpalvelukseen tutustuminen Joensuun ortodoksisessa kirkossa
Sään suosiessa pulkkamäkeen
Kotiinlähtö

Dobro pozhalovat!

Iskra ry.

Kommentit