Siirry pääsisältöön

Työelämäasiaa

'

Hei taas kaikki!

Edellisen Kopeekan jälkeen on aikaa kulunut, ja olenkin juossut tällä välin tapahtumassa jos toisessakin. Erilaista infoa on kerääntynyt niin paljon, että perustin blogin, jonne olen kerännyt menovinkkejä, eri tapahtumista irronnutta hyödyllistä infoa ja ihan myös kaikenlaista yliopistolaisen työelämäasioihin liittyvää asiaa - nimenomaan balttilaisten kielten ja kulttuurien sekä länsi- ja eteläslaavilaisten kielten ja kulttuurien opiskelijan näkökulmasta. Jos joltakulta meni ohi sähköpostilistoilla ollut blogin mainos, ei hätää: blogi sijaitsee osoitteessa https://blogs.helsinki.fi/vls-vba-tyoelama/. Blogi on edelleen hieman raakile, niin sisällön kuin layoutin puolesta, mutta pikku hiljaa korjailen sitä paraatikuntoon.

Ensimmäiseksi nostaisin esiin uudentyyppisen mahdollisuuden tehdä tutkintoon kuuluva työharjoittelu. Kun kävin Cafe Erasmus -tapahtumassa juttelemassa Urapalveluiden ihmisten kanssa erilaisista työharjoittelumahdollisuuksista, esiin nousi mahdollisuus saada ainakin Erasmus-apurahaa sitä varten, että opiskelija voisi tehdä graduaan oman kohdemaansa yliopistossa. Tämä olisi mielestäni loistava tapa tehdä työharjoittelu niille opiskelijoille, jotka ovat tutkimussuuntautuneita tai jotka eivät syystä tai toisesta ole vielä tarvitsemaansa harjoittelupaikkaa onnistuneet saamaan. Tässä edellytyksenä olisi, että opiskelija olisi mukana työyhteisössä. Käytännössä tämä varmaan tarkoittaisi työskentelyä tutkijan nimikkeellä ja kontaktia kohdemaan yliopiston ja laitoksen muiden työntekijöiden kanssa. Tämä idea on vasta mahdollisuuden asteella ja vaatinee paljon oma-aloitteisuutta. Lisätietoa asiasta Heidi Hiltuselta ja Minka Hietaselta Urapalveluista (urapalvelut@helsinki.fi).

Päivitän blogiin myös tietoa erilaisista työelämään liittyvistä tapahtumista. Tällä hetkellä tiedossa olevat urapäivät varmaan ehtivät olla ja mennä ennen Kopeekan ulostuloa, mutta blogia kannattaa seurata, sillä sinne pyrin saamaan tiedot hyvissä ajoin. Tulevista tapahtumista voisin mainita tammikuun Contact Forumin, joka on (http://www.contactforum.fi/), joka on lähinnä diplomi-insinööreille ja ekonomeille tarkoitettu tapahtuma. Kävin siellä viime vuonna puffaamassa kieli- ja kulttuuriosaamistamme ja muutama työnantaja kiinnostuikin. Tänä vuonna ajattelin mennä taas tekemään saman - kuka lähtee seurakseni? Minä ajattelin taas tehdä flaierin, jota jaan työnantajille. Ottakaa te mukaan CV:nne, jossa häpeilemättä korostatte omaa osaamistanne. Jos tuntuu, että tarvitsette apua siinä, ottakaa hyvissä ajoin yhteyttä sähköpostitse (marjo.a.kauppinen@helsinki.fi), niin sovitaan aika, jolloin katsotaan CV yhdessä läpi.

Seuratkaa sähköpostilistojen ilmoittelua myös joulutauon aikana. Laitoksen myöntämistä harjoitteluapurahoista voi jo tällöin tulla lisätietoa. Pikkulinnut ovat minulle laulaneet, että erityisesti puolaa opiskeleville harjoittelua tarvitseville voisi olla mielenkiintoinen paikka tiedossa...

Olit minkä vaiheen opiskelija tahansa, jos tunnet tarvitsevasi jossitteluapua työelämäasioihin tai tavalla tai toisella työelämään liittyvien opiskeluasioiden kanssa, niin ota yhteyttä yllä mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Sovitaan, kuinka ja koska selvitetään asiaa. Samaan osoitteeseen voi laittaa myös vinkkejä ja toiveita jutuista, joita haluaisitte blogista lukea.

Terveisin,

Marjo
(marjo.a.kauppinen@helsinki.fi)

Kommentit