Siirry pääsisältöön

Terveiset puheenjohtajalta

KUVA: JOHANNA TERHEMAA

Hyvää loppukevättä, arvon lukija!

Järjestön kevätkausi lähti käyntiin varsin hiljaisissa merkeissä. Tammikuussa ehdimme vain infoamaan Suomalais-venäläisen koulun abiturientteja venäjän opiskelusta yliopistossa, kunnes opinnot vyöryivät päälle tutkielmineen ja tentteineen. Hallitus päivittyi helmikuun vuosikokouksessa, kun alkaneen kauden kokoonpanoon liittyi paljon uusia kasvoja. Helmikuun lopun sitseille saapui huikea määrä vaihto-opiskelijoita, mutta vain vähän varsinaisia jäseniä. Sen jälkeen pidimme laskiaisbileet kattojärjestömme Humanisticumin ja teatteritieteen opiskelijoiden järjestön Repliikin kanssa.

Maaliskuu ja huhtikuu puolestaan etenivät välttämättömän byrokratian, toiminnallisen hiljaisuuden ja opintopaineiden merkeissä. Päätimmekin maksaa toimimattomuutemme panostamalla toukokuuhun. Toukokuu alkoi ekskursiolla Valko-Venäjän lähetystöön.

Tiistaina 5.5. saapui odotettu kaudenpäättäjäisemme, Päätöspaatos. Metsätalosta väki siirtyi Uudelle ylioppilastalolle, jossa yleisö pääsi nauttiman indierockyhtye Beetlehemin ensiesiintymisestä tiloissamme. Beetlehemin kitaristi Antti Vuorenmaa on muuten Ruplalle ennestäänkin tuttu, sillä hän avusti pientä teatterikerhoamme toteuttamaan menestysmusikaalimme ”Ivanov Pavelin” keväällä 2013. Antti soitti musikaalissa syntikkaa.

Torstaina oli luvassa lisää musiikkia, sillä pääsimme alennetuilla lipuilla ensi kertaa Suomessa esiintyvän venäläisen rockin legendan Boris Grebenštšikovin keikalle.

Syyskauden alkajaisiksi suunittelemme  elokuulle nykykielten laitoksen ainejärjestöjen välistä jalkapalloturnausta. Toivottavasti onnistuu, olemme saaneet jo 6 järjestöä mukaan. Syyskuulle on luvassa tapahtuma uuden ylioppilastalon Alina-salissa. Hallituksessa olemme jo pohtineet myös vuonna 2016 järjestettävää vuosijuhlaa järjestön täyttäessä 30 vuotta.

Hyvää kesää kaikille ja onnea kesäkursseihin ja –tentteihin! Itse häippäsen heinäkuussa Santahaminaan suorittamaan asepalvelusta.

TONI PALIN
PuheenjohtajaKommentit