Siirry pääsisältöön

Talvireseptejä

<>
Smažený kapr

1 kapr
sůl, mouka, dvě-tři vajíčka
strouhanka
citrón
Rozporcujeme kapra, osolíme, obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Před podáváním pokapeme citrónem.

Paistettu karppi

1 karppi
suolaa, jauhoa, 2-3 munaa
leivänmuruja
sitruunaa
Jaa karppi annospaloiksi. Ripottele pinnalle suolaa. Laita yhteen astiaan jauhoja, toiseen munia, joiden rakenne on rikottu ja kolmanteen leivänmuruja. Pyörittele palat ensin jauhoissa, sitten muna-astiassa ja lopuksi leivänmuruissa. Paista kuumassa öljyssä kullanväriseksi. Ennen tarjoilua purista päälle sitruunamehua.

Bramborový salát

4 velké brambory
kořenová zelenina: 2-3 mrkve, 1 menší celer, 1 petržel
několik nakládaných okurek
1 cibule
sůl, pepr
majonéza
kysaná smetana
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme nadrobno, přidáme vařenou, nakrájenou mrkev, celer a petřzel, nadrobno nakrájené nakládané okurky a cibuli. Vše promícháme, osolíme a opepříme a přidáme podle chuti majonézu a kysanou smetanu.


Perunasalaatti

4 suurta perunaa, maustekasviksia: 2-3 porkkanaa, 1 pienehkö mukulaselleri, 1 (juuri)persilja muutama suolakurkku, 1 sipuli, suolaa, pippuria, majoneesia, ranskankermaa

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää keitetyt, kuutioidut porkkanat, selleri ja juuriselleri, pieniksi kuutioidut suolakurkut ja sipuli. Sekoita, mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Lisää maun mukaan majoneesia ja ranskankermaa.



Marjo Kauppinen

Lähde: Adamovičová, Ana: Basic Czech 3, s- 5-6

Kommentit